Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Διεθνοποιούμε το Κυπριακό- με πράξεις, όχι λόγια


Λευκωσία, 1η Ιουλίου 2009

Άλλη μια απόδειξη ότι το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου δεν περιορίζεται στα λόγια αλλά κάνει τις δεσμεύσεις του πράξεις αποτελεί η πρόσφατη πρωτοβουλία του Κινήματός μας για προσπάθεια διεθνοποίησης του Κυπριακού, μέσα από τα βρετανικά πανεπιστήμια. Είναι γνωστό ότι τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου κατακλύζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την προπαγάνδα της κατοχικής Τουρκίας, είτε μέσω της προσπάθειας δημιουργίας φοιτητικών ομίλων, που αφορούν στο ψευδοκράτος, είτε μέσω ακαδημαϊκών παρεμβάσεων. Μέσα στα ίδια τα πανεπιστήμια πολύ δύσκολα μπορεί να διεισδύσει η κυπριακή διπλωματία, με σκοπό να αντικρούσει την οργανωμένη και καλά χρηματοδοτημένη προσπάθεια των Τούρκων για προώθηση των θέσεών τους στην νεολαία και έτσι εναπόκειται στους ίδιους τους Κύπριους φοιτητές να υπερασπιστούν των θέσεών μας και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Έχοντας τα παρά πάνω υπόψη, το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. ήλθε σε επαφή με την Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, με σκοπό την εξασφάλιση αριθμού αντιτύπων του βιβλίου-ντοκουμέντου της με τίτλο «Αιματηρή Αλήθεια- Bloody Truth», που πρόσφατα εξέδωσε και είναι δίγλωσσο (Ελληνικά-Αγγλικά). Μετά τη θετική ανταπόκριση της Κίνησης, το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. προχώρησε σε αποστολή επιστολών σε διάφορα γνωστά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό την δωρεάν παραχώρηση ενός αντιτύπου για τις βιβλιοθήκες τους. Κάτι τέτοιο δίνει αυτόματη πρόσβαση στο βιβλίο σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, καθώς οι βιβλιοθήκες των βρετανικών πανεπιστημίων, πέραν από τους φοιτητές τους, χρησιμοποιούνται και από πάρα πολλούς ερευνητές αλλά και από απλούς πολίτες, μετά από εξασφάλιση σχετικών αδειών, επί καθημερινής βάσεως.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ήδη 20 πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες ανταποκρίθηκαν θετικά στην επιστολή μας και τους έχουμε αποστείλει αντίτυπο του βιβλίου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η διεθνούς φήμης βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς και η βιβλιοθήκη του London School of Economics, η οποία θεωρείται η πιο πλήρης στο Λονδίνο, μετά την Βρετανική Βιβλιοθήκη. Κανένα από τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, με τα οποία έχουμε επικοινωνήσει, δεν απέρριψε την πρότασή μας και είμαστε σε αναμονή για την αποστολή των υπόλοιπων βιβλίων που έχουμε εξασφαλίσει.

Είναι σημαντικό οι ξένοι ερευνητές και οι νέοι επιστήμονες να έχουν πρόσβαση σε μία αυθεντική πηγή των γεγονότων που λάξευσαν την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας και το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. αισθάνεται την ανάγκη να συμβάλει ως προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε τρόπο. Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να αφήνουμε να πηγαίνουν χαμένες, ειδικά στο εχθρικό περιβάλλον του Ηνωμένου Βασιλείου. Καλούμε τον κάθε φοιτητή, μέλος μας ή μη, να συνεχίσει τις προσπάθειες για διεθνοποίηση του κυπριακού προβλήματος επί καθημερινής βάσεως, ούτως ώστε να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για την τοποθέτηση του εθνικού μας ζητήματος στις σωστές παραμέτρους, μέσα στους ακαδημαϊκούς χώρους.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
press@metopo.org.uk
www.metopo.org.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου