Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Η.Β.


Τιμή στους ήρωες της Ελευθερίας

Λευκωσία, 10 Αυγούστου 2009

Τις βάναυσες δολοφονίες των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τίμησε και φέτος το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου. Το Κίνημά μας, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε στο μνημόσυνο των δύο ηρώων και θυμάται ότι ήταν η ανάγκη για Ελευθερία που τους έστειλε σε έναν πρόωρο θάνατο, στα χέρια των εγκάθετων της Τουρκίας. Εκεί που τώρα βρίσκονται οι δύο ήρωες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι νέοι της Κύπρου αντλούν, δεκατρία χρόνια μετά, δύναμη από την ανδρεία και την παλληκαριά τους και συνεχίζουν τον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Στελέχη του Κινήματός μας παραβρέθηκαν στην εκκλησία και αργότερα στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου και κατέθεσαν στεφάνι. Στεφάνι κατέθεσε για πρώτη φορά και η ΕΦΕΚ Η.Β., η οποία όμως δεν εκπροσωπήθηκε σύσσωμη, αφού κάποιες κομματικές παρατάξεις αποφάσισαν να απέχουν από την ημέρα μνήμης και τιμής των δύο ηρωομαρτύρων. Παρά την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου για εκπροσώπηση όλων των μελών του, η Προοδευτική του ΑΚΕΛ επανέλαβε το σκηνικό της 1ης Απριλίου και πάλι αποφάσισε να αγνοήσει την θυσία των ηρώων της πατρίδας μας και να μην προσέλθει να τους τιμήσει. Καθόλου αμελητέο δεν είναι βέβαια το γεγονός πως και η Πρωτοπορία Η.Β., της «εθνικόφρονος» παράταξης του ΔΗΣΥ, δεν θεώρησε αρκετά σημαντικό να τιμήσει τους Τάσο Ισάακ και Σολωμό Σολωμού, ακολουθώντας την Προοδευτική στο παιγνίδι της προσεχτικής προσπάθειας ενταφιασμού της μνήμης αυτών που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και όχι για την επίτευξη κάποιου στόχου τύπου Ανάν.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. δεν θα μπορούσε να μην χαιρετήσει την παρουσία των μοτοσικλετιστών στο μνημόσυνο. Η μαζική προσέλευσή τους χάραξε, κυριολεκτικά, τον δρόμο και θύμισε σε όλους μας ότι η πορεία του 1996 δεν έφτασε ακόμα στον προορισμό της και οι Έλληνες της Κύπρου πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να πνέει αέρας ελευθερίας και στην τελευταία φλούδα γης της μαρτυρικής μας πατρίδας. Η πρωτοβουλία τους δε, να παρουσιαστούμε όλοι σιωπηλοί πάνω από τα μνήματα των δύο ηρώων, ούτως ώστε να μην δοθούν οποιεσδήποτε αφορμές στην κυβέρνηση Χριστόφια να αντιπολιτευτεί και πάλι του δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, όπως εμείς την καταλαβαίνουμε, χαιρετίζεται από το Κίνημά μας. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν άλλωστε ξεκάθαρο: όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις του τόπου, μακριά από ακρότητες, θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ασχέτως αν αυτό μπαίνει εμπόδιο στα ευέλικτα σχέδια κάποιων.

Στο κάλεσμα μνήμης των ηρώων μας, στο κάλεσμα της ελευθερίας να τη διεκδικήσουμε, στο κάλεσμα της πατρίδας να την προστατέψουμε, το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. θα δηλώνει πάντα «παρόν».

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου